Merino Wol


Onze Noorse Sloffen van Natura Norway zijn van Merino wol en komt van het Merino schaap. Dit is een bijzonder ras met als uiterlijk kenmerk de gedraaide hoorns.

Merino wol is de dikste en zachtste wol die in de natuur bestaat.

Met onze Noorse sloffen zit je er warmpjes bij. Nooit meer koude maar juist heerlijk warme voeten. Merino wol is anti transpirant, dus geen nare zweetvoeten meer. Merino wol is ook duurzaam en anti-allergisch.

Deze unieke eigenschappen van Merino wol komen doordat er wel 10 keer meer wolhaartjes per cm² in zitten dan bij traditionele, Europese wol.

 

Omdat de haartjes talrijker, langer en dunner zijn, isoleert Merino wol beter dan traditioneel Europees wol. Ook is de wol hierdoor veel zachter en en kriebelt het niet. De sterk kroezende Merino wol houdt goed lucht vast en neemt snel uw lichaamstemperatuur aan. Het is een ideale warmte-isolator van moeder natuur. Maar nog belangrijker; het heeft ook een vocht regulerende eigenschap.

 

Noorse sloffen gemaakt van Merino wol profiteren van de vele fijne eigenschappen, hieronder nog even op een rijtje: 

  • Nooit meer koude voeten; Merino wol is zeer goed warmte- en vochtregulerend. Het houdt geen vocht vast, waardoor het gemakkelijk verdampt. Merino schapenwol heeft heeft een groot vocht opnemend en -afgevend vermogen.
  • De sloffen van zijn zelfreinigend; de wol trekt geen vuil en vet aan, maar stoot het juist af. De wol bevat 'lanoline'; een natuurlijk vet in de wol, waardoor de sloffen niet gaat stinken bij intensief gebruik. Als de wol vezels een beetje vochtig worden, wordt een deel van de lanoline omgezet in lanoline zeep, wat een natuurlijk anti-bacterium is. Bacteriën krijgen op deze manier geen kans om zweetgeur te verspreiden. 
  • Merino wol is een duurzaam product; de wollen haartjes zijn van nature elastisch en veerkrachtig, waardoor ze nauwelijks slijten. 
  • Merino wol is anti-allergisch en daarmee geschikt voor mensen met huidallergieën en andere huidafwijkingen.


Kortom: een natuurlijk product met vele goede eigenschappen!