Wolvilt


De Tofvel is volledig gemaakt uit één stuk wolvilt. 

Voor het wolvilt wordt er gebruik gemaakt van 100% schaapswol, afkomstig van vrij grazende schapen uit het Himalaya gebergte in Nepal. 

De belangrijkste reden dat er gekozen is voor wol zijn de vele natuurlijke eigenschappen die wol een materiaal maakt die perfect als “verlengstuk” dient van het menselijk lichaam. 

Net als leer, is er is geen materiaal met zo veel positieve eigenschappen die zo in buurt komen van onze eigen huid. 

Kortom, een perfect materiaal om toe te passen voor sloffen.

 

Fijne eigenschappen van wol

  • Uitstekende vochtabsorptieVan alle natuurlijke vezels heeft wol het grootste absorptievermogen. Wol kan tot wel 35% van zijn eigen gewicht aan vocht absorberen. De holle wolvezels nemen vocht heel gemakkelijk op, welke ook snel weer verdampt door onze eigen lichaamswarmte. Tijdens dit proces geeft het gelijkertijd ook weer warmte af.

Licht van gewicht

  • Wol is zeer licht van gewicht en houdt daardoor de Tofvel ook zeer licht van gewicht en dat draagt weer bij aan het prettige draagcomfort van de pantoffels.

Zelfreinigend 

  • In een schapenvacht bevindt zich lanoline, een natuurlijk wolvet. De lanoline heeft een vuilafstotende en bacterie werende werking en maakt de wol zelfreinigend. Om deze reden wordt vaak dus ook aangeraden om wollen kleding niet te vaak te wassen, want even luchten is al voldoende. 

Geurvrij

  • Stoffen gaan stinken door de bacteriële opbouw in de loop van de tijd. Echter door de zelfreinigende- en vochtabsorberende eigenschappen van wol, hebben bacteriën geen kans. Onder andere zuren en zwavelachtige geurtjes waaruit lichaamsgeuren bestaan, kunnen zich nauwelijks hechten aan de wolvezels. Wol blijft dus vrij van onaangename luchtjes door bijvoorbeeld transpireren. Snel last van zweetvoeten? Dan is er geen beter materiaal dan puur natuurlijke wol om onaangename luchtjes tegen te gaan.

Duurzaam

  • Na de winter, als de warme maanden er weer aankomen, worden de schapen ontdaan van hun warme vacht, waarna ze in de loop van de tijd weer een geheel nieuwe vacht produceren. Het is hiermee dus een natuurlijk verantwoord product, wat tevens 100% recyclebaar is. Wol heeft ook een lange levensduur. Wol kan haar goede, natuurlijke eigenschappen tot zo’n 80 jaar behouden. Wie op een normale manier om gaat met zijn paar Tofvels, die heeft er dus jarenlang profijt van. We raden aan om ze alleen binnenshuis te dragen en regelmatig even buiten te luchten. Was Tofvels dus niet, ook al is het met koud water. 

Hoe duurzaam zijn de sloffen?

 

Ten eerste willen we kwalitatief hoogwaardige producten leveren. Sloffen die lang meegaan en niet onderhevig zijn aan seizoen trends; slow fashion. Daarnaast werken we met natuurlijke materialen om de impact op het milieu te minimaliseren. Dat betekent diervriendelijke schapenwol en een productie waarbij geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën. Tot slot zorgen onze pantoffels voor lokale werkgelegenheid. Door het betalen van een eerlijk loon krijgen hele families een beter toekomstperspectief. Onze makers zijn daarom ook trots op elk paar handgemaakte Tofvel sloffen.

Je vindt bij Tofvel geen uitgebreide collectie met tal van modellen die elk jaar weer worden vervangen met nieuwe collecties. Wij bieden een hoog en een laag model in verschillende kleuren en bij het hoge model keuze uit een zachte of harde zool. Tijdloos en gemaakt om jaren mee te gaan. Alle Tofvel sloffen zijn unisex, dus voor zowel dames als heren. En omdat wij onze collectie niet ieder seizoen vernieuwen, hebben wij nooit te maken met een voorraadoverschot van oude collecties. Onverkochte artikelen worden dan ook nooit verbrand of anderszins vernietigd.

Bovendien wordt een Tofvel pas vervangen als deze is versleten, niet omdat het uit de mode is. We spreken uit ervaring dat klanten eerder bij ons terugkomen om een paar voor een familielid te kopen, dan om zelf een nieuw paar te kopen omdat deze versleten zijn.

Hierdoor minimaliseren we de ecologische voetafdruk. Bij Tofvel willen we duurzame sloffen leveren die super lekker zitten en bij iedereen in de smaak vallen. Hierdoor geen keuzestress en minder kans op retouren. Bovendien worden de pantoffels op authentieke wijze met de hand vervaardigd van biologische materialen. Dus geen massaproductie met belastende grondstoffen in grote fabrieken met een hoge uitstoot.

 

Fairtrade pantoffels.

 

Bij Tofvel hechten we veel waarde aan productie op kleine schaal in plaats van massaproductie. Elke Tofvel wordt op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt in een kleine handwerkfabriek in Kathmandu, Nepal. Om het ambacht te benadrukken en omdat de makers trots zijn op elke Tofvel die ze maken, worden ze voorzien van een handtekening van de maker. Deze wordt in de schacht geborduurd. Met het meegeleverde kaartje weet jij precies wie jouw paar duurzame Tofvel sloffen heeft gemaakt. 

Tofvel zorgt niet alleen voor warme voeten. Met Tofvel koop je duurzame sloffen die je ook nog eens een goed en warm gevoel geven. Een bijdrage aan een betere wereld. Ze worden op ethisch verantwoorde wijze geproduceerd. De productie van Tofvel zorgt voor lokale werkgelegenheid, financiële ondersteuning en een eerlijk inkomen voor de makers. Hiermee maken de makers een betere kans zich te ontwikkelen en dat de kinderen van de makers een kans krijgen om naar school te kunnen gaan. Dit is in Nepal niet zo vanzelfsprekend als voor ons. Het geeft de lokale economie een boost voor een betere toekomst.

 

Bestellen kan via de website of kom op afspraak langs om ze in het echt te zien.